Како да го исклучите автоматското вчитување на слики во Firefox

Понекогаш се наоѓаме во ситуација каде што е достапна само мрежата, која е со бавна врска ( жаришта , мобилни мрежи во регионите нема да има сигнал итн.). Во вакви случаи, веб-страниците се тешки за преземање, особено ако содржат прилично голема количина на слики , што е сурфање на Интернет е многу време. Ако сте во таква ситуација (бавна врска) и сакате малку да го подобрите прелистувањето на веб страниците, ако прикажувате само текстуални информации за нив и можете да прескокнете слики во Firefox . Имате опции за исклучување на автоматските преземања на слики .

Во претходните верзии на Firefox прелистувачот, можноста за оневозможување на автоматско преземање на слики на веб-страници беше достапна во Алатки> Опции> Содржина . По објавувањето на Firefox 23, опцијата која беше преместена на : конфигурација За да се спречи случајно активирање.

Како можеме да ги исклучиме сликите со автоматско вриење во Firefox?

  • внесете за: конфигурација во полето за адреса на вашиот прелистувач и даде влез (Предупредувачки екран, кликнете на јас ќе бидам внимателен, ветувам! )

)

  • допрете permissions.default.image во полето за пребарување
  • двоен клик на резултатот се прикажува (или кликнете со десното копче> Измени ), а исто така ја менува својата вредност на 2 ( стандардната вредност е 1 )

image во полето за пребарување   двоен клик на резултатот се прикажува (или кликнете со десното копче> Измени ), а исто така ја менува својата вредност на 2 ( стандардната вредност е 1 )

И подготвени. Откако ќе ја направите оваа промена, автоматското вчитување на сликите во Firefox ќе биде оневозможено (за повторно да ја вратите вредноста на 1).

Забелешка: Ако сакате вашите слики на истата страница да се вчитаат автоматски, но сакате да го исклучите превземањето на слики од извори од трети лица, поставете ја вредноста на параметарот 3 permissions.default.image.

СТАЛАТНИ ПОСТАВКИ - Како да се оневозможи автоматско вчитување на слики во Firefox

Како можам да го исклучам автоматското вчитување на слики во Firefox