Како да се направи човек да слуша и жената да молчи

  1. Како да се направи човек да слуша и жената да молчи. Зошто сме толку различни, но Барбара Пејс, Алан...
  2. Прочитајте онлајн Како да направите еден човек да слуша и жената да молчи

Сподели

Сподели   Како да се направи човек да слуша и жената да молчи Како да се направи човек да слуша и жената да молчи. Зошто сме толку различни, но Барбара Пејс, Алан Пејс се толку неопходни еден на друг

Во третиот милениум, сè уште сме во незнаење за односот меѓу половите, како на почетокот, и затоа продолжуваме да се здобиваме со делови од знаења од областа на семејните битки.

Лижењето на раните е долг и не секогаш успешен процес. Алан и Барбара Пејс ќе ви помогнат во пополнувањето на празнините во оваа област на нашето образование. Тие ќе ве научат да се повлечете во времето од бојното поле, а понекогаш и да ја избегнете битката. И оние психолошки и физиолошки разлики што нè прават толку различни и уникатни, никогаш повеќе нема да бидат пречки за комуникација без конфликти.

Практичниот совет кој е лесен за имплементација не само што ќе ви помогне да воспоставите топол и доверлив однос во вашето семејство, туку исто така ќе го направат вашиот живот по хармоничен и посреќен.

Мажите и жените се различни. Тие не се полоши, не подобро од едни на други - тие се различни. Единствено што имаат заедничко е тоа што тие се поединци од ист вид. Тие живеат во различни светови, за нив се приоритетни различни вредности, тие дејствуваат според различни животни правила. Сите го знаат ова, но многу малку, особено мажите, им отежнуваат да го сфатат ова.

За да го ослободат стресот, мажите прибегнуваат кон алкохол или напаѓаат соседи; жените јадат чоколада и пазаруваат.

Купи на литри

Прочитајте онлајн Како да направите еден човек да слуша и жената да молчи

Преземете Како да направите еден човек да слуша и жената да молчи