Како да се прослави семејна годишнина, или 14 години свадба

  1. Симболот на четиринаесеттата годишнина на свадбата
  2. Совршен подарок за агат свадба

Луѓето кои се сакаат едни со други го ценат своето време заедно во злато. И тоа не е случајно дека секоја годишнина е дадена своето име - chintz, хартија, кожа, лен. Тоа ја одразува суштината на промените и новото ниво на односите меѓу сопружниците остварени во бракот во текот на изминатата година. Хроничните хартиени врски се заменуваат со посилни, проверени со време.

Двојките кои прославуваат злато, дијаманти, па дури и платински јубилеи од датумот на брак, се стандард на семејниот живот Двојките кои прославуваат злато, дијаманти, па дури и платински јубилеи од датумот на брак, се стандард на семејниот живот. Со љубов и топлина, сопругот и сопругата ја зацврстуваат брачната врска, како златар кој работи на намалување на редок дијамант. И 14 години свадба - што е свадба?

Симболот на четиринаесеттата годишнина на свадбата

Во различни земји, луѓето им даваат имиња на свадбените годишнини во согласност со нивните традиции. Така, во Германија симболот на 14 години брак е слонова коска, во скандинавските земји - олово. Во Русија, секоја двојка која зачекори со цврста пресвртница е заинтересирана за: 14 години свадба - каква свадба, што да му ја дадете на вашата половина во чест на претстојниот датум?

Четиринаесеттата годишнина се нарекува агатна свадба, и ова е прва "камена" семејна годишнина. Таквата двојка ќе мора многу години да оди рака под рака на дијамантската сила на односите, но четиринаесетгодишната марка зборува за голема меѓусебна љубов и мудрост на брачните другари. Симболично на овој ден ќе разменат прстени на агата.

Брак е сојуз на двајца љубовни луѓе. Секој брачен другар има уникатен изглед, навики и карактер. Исто така, агат: секој камен е различен од другиот по својата нијанса, големина и форма, невозможно е да се најдат два идентични минерали во природата.

Од античките времиња, агатот се припишува на магичните својства. Се користеше како талисман против зли духови, камениот прав се сметаше за лековит лек, а накитот донесоа просперитет и богатство во куќата. Позитивната задолжен за агатот им дава сила на брачните другари и ги зајакнува чувствата, ја враќа поранешната страст.

Совршен подарок за агат свадба

Значи, 14 години од свадбата - агата свадба. Што да му дадете на брачниот другар? Сигурно во текот на годините се користат сите видови на подароци идеи, кои се движат од жилети и бања додатоци, завршувајќи со скапа облека и додатоци. Четиринаесеттата годишнина е одлична можност да се претстави не само функционален, туку и прекрасен подарок.

За жените, може да биде накит од агат: обетки, прстени, мониста. Како подарок на нејзиниот сопруг се вклопуваат агата манжетни и прстени. Исто така, брачните другари можат да купат заеднички подарок за куќата - агатна кутија или слики инкрустирани со камења.

Ако брачните другари се активни луѓе, тие не сакаат да седат мирно, тогаш можете да одите на заедничко патување на островите, на пример, или да се искачите Ако брачните другари се активни луѓе, тие не сакаат да седат мирно, тогаш можете да одите на заедничко патување на островите, на пример, или да се искачите. Ако нема можност или време, и еден ден на активен одмор, исто така, ќе биде сосема доволно ако го потрошите во потполност. Ова може да биде лизгалиште, ски база, патување до езерото, падобран скок, патување со брод. Главната работа - заедно, и дека и двајцата се допаѓа. Ако сакате нешто потивок, можете да се задоволите со посета на СПА центарот.

Да се ​​изгради силен и среќен брак е напорна работа. Секогаш е заснована на љубов, взаемно почитување и лојалност кон традициите. Брачните другари кои ја научиле оваа тајна ќе ја прослават годишнината од агата, проследено со кристал, порцелан и многу други. На крајот на краиштата, силен сојуз му дава на човекот среќа, хармонија и внатрешна топлина, а ова е повеќе вредно од злато и дијаманти.

Прочитајте исто така како да ја прославиме тринаесеттата година на бракот Што е оваа свадба? И, исто така, ќе покажеме што е венчавка од 17 години и како да го славиме.

И 14 години свадба - што е свадба?
Во Русија, секоја двојка која зачекори со цврста пресвртница е заинтересирана за: 14 години свадба - каква свадба, што да му ја дадете на вашата половина во чест на претстојниот датум?
Што да му дадете на брачниот другар?