Како да го исклучите автоматското вчитување на слики во Firefox

Понекогаш се наоѓаме во ситуација каде што е достапна само мрежата, која е со бавна врска ( жаришта , мобилни мрежи во регионите нема да има сигнал итн.). Во вакви случаи, веб-страниците се тешки за преземање, особено ако содржат прилично голема количина на слики , што е сурфање на Интернет е многу време. Ако сте во таква ситуација (бавна врска) и сакате малку да го подобрите прелистувањето на веб страниците, ако прикажувате само текстуални информации за нив и можете да прескокнете слики во Firefox . Имате опции за исклучување на автоматските преземања на слики .

Во претходните верзии на Firefox прелистувачот, можноста за оневозможување на автоматско преземање на слики на веб-страници беше достапна во Алатки> Опции> Содржина . По објавувањето на Firefox 23, опцијата која беше преместена на : конфигурација За да се спречи случајно активирање.

Како можеме да ги исклучиме сликите со автоматско вриење во Firefox?

  • внесете за: конфигурација во полето за адреса на вашиот прелистувач и даде влез (Предупредувачки екран, кликнете на јас ќе бидам внимателен, ветувам! )

)

  • допрете permissions.default.image во полето за пребарување
  • двоен клик на резултатот се прикажува (или кликнете со десното копче> Измени ), а исто така ја менува својата вредност на 2 ( стандардната вредност е 1 )

image во полето за пребарување   двоен клик на резултатот се прикажува (или кликнете со десното копче> Измени ), а исто така ја менува својата вредност на 2 ( стандардната вредност е 1 )

И подготвени. Откако ќе ја направите оваа промена, автоматското вчитување на сликите во Firefox ќе биде оневозможено (за повторно да ја вратите вредноста на 1).

Забелешка: Ако сакате вашите слики на истата страница да се вчитаат автоматски, но сакате да го исклучите превземањето на слики од извори од трети лица, поставете ја вредноста на параметарот 3 permissions.default.image.

СТАЛАТНИ ПОСТАВКИ - Како да се оневозможи автоматско вчитување на слики во Firefox

Како можам да го исклучам автоматското вчитување на слики во Firefox

Како можеме да ги исклучиме сликите со автоматско вриење во Firefox?