Ракопис и карактер, правопис на мали букви P и самогласки O, A

  1. Пишување самогласки А и О
  2. Пишување на писмото P

Не толку одамна, ние анализиравме големи букви во ракопис , но не постојат ситници во графологијата, неопходно е да се обрне внимание на особеностите на пишување мали букви . Прво, оние кои имаат сите видови на јамки, куки и кадрици. Треба да ги погледнете буквите како што се D, T, I, B, R, B, U, C, U, I на кирилица и S, D, Y, T, L на латински.

Пишување самогласки А и О

Пишување самогласки А и О

Иако не можете да го игнорирате правописот на други букви.

На пример, во самогласки, A или O, завршувањето на заокружувањето е важно. Задржани и таинствени луѓе кои не дозволуваат никого во нивниот свет, најчесто ги затвараат овие писма многу јасно, ако ги имаме примерок за ракопис каде што "a" и "o" завршуваат во завиткување, тогаш лицето кое го пишува на овој начин е фокусирано. Многу работи се подложени на него, благодарение на неговата сила на волја и упорност, тој не се расфрла низ ситници, тој оди директно кон својата цел.
Писмото е малку отворено на врвот , што укажува на отвореност и добра природа. Комуницирањето со овие луѓе е вистински подарок за другите, бидејќи тие исто така се мирољубиви, доверливи, склони кон емпатија, способни за длабока љубов. Прашањето е родено, па што е улов? Идеални луѓе немаат или имаат?

Писма кои се широко отворени одозгора се забележуваат кај луѓето кои се отворени, што е извонредно, оваа искреност паѓа врз други, бидејќи сопствениците на таквиот ракопис се многу разборити.

За отворените букви подолу , пронајдени кај луѓето неискрен лицемерно и арогантно. Тие не се плашат од ништо. Можеби тоа е причината зошто повеќето писатели се толку измамници. Некои графолози тврдат дека особината е знак криминалец ракопис.

Има луѓе кои успеваат да ги отворат буквите од страната . Тешко е да се комуницира со слични луѓе. Почнува да изгледа дека тие се лишени од некој вид тактика. Исто така, тие се неразумни. Прекрасна комбинација, нели?

Прекрасна комбинација, нели

Понекогаш има невообичаено правопис на нашите истражувани самогласки спротивно од стрелките на часовникот. Комбинацијата на писма меѓу себе во такви случаи изгледа екстравагантно, и често несмасна. Ова е повторно една од карактеристиките на ракописот на криминалецот.

Пишување на писмото P

Се свртуваме кон буквата R. Го симболизира начинот на кој човекот поминува низ животот.

Се согласувам, и покрај надворешната едноставност, писмото содржи само два елементи (коси удар и штикли, прилог со кука или овална исто така е можно), постојат неколку можности да се напише писмото P. Сè е важно тука. Колку долго е процес на ова писмо или е тоа јамка? Должина, ширина, каде се претвора? Неопходно е да се одговори на овој збир на прашања во врска со сликата на дијагоналниот мозочен удар и овалот на знакот за проверка во непосредна близина до него.

Косината линија на буквата P е многу поголема од малата букви, ова покажува дека патот на борбата во животот е најважен за една личност. Вечна борба, мир го сонува само него. Човек е решен и постојан, знае што сака и за него не е тајна на кој начин да се оди на ова. Тој, исто така, знае како да ги брани своите ставови во спорови со другите.

Должината на дијагоналната линија е прекумерна само на демонстративен начин, лицето кое пишува на овој начин се поставува себеси како многу упорно. Сепак, ова е само илузија. Во вистински работи кои се борат против квалитетите ние нема да видиме. Она што е извонредно, таквите луѓе, на сите други работи, се патолошки се плашат од одговорност, признавањето на вината или грешката не е за нив. Виновни ќе назначат од нивната околина.

Напротив, краток коси удар на P е доказ за песимизам. Таквите луѓе се како полжави и желки, тие се кријат од надворешниот свет и луѓето. Тие се прицврстени и депресивни . Фројдијците тврдат дека таквото однесување е сложено, потекнува од длабоко детство . Тоа се појави поради прекумерната активност на блиски луѓе, често родители .

Интересно е следното правопис на писмото P.

Интересно е следното правопис на писмото P

Наместо една линија, две се исцртани со остар агол (види слика). Пишувањето е карактеристично за луѓето кои се способни веднаш да одговорат на промена на ситуацијата. Фрли во базенот со главата - нивната честа особина. Решението е, нема време да се размислува за долго време. Таквото пишување може да се најде во ракописите на многу познати личности, како што се Ленин, Пушкин.

Понекогаш линијата Р е нервозна , може да се свитка. Луѓето чиј ракопис е карактеристичен за оваа карактеристика се импулсивни. И не треба да очекувате посебна определба, чесност и отвореност од нив, тие не се способни за тоа. Можеби тие се вознемирени од непријатни сеќавања незадоволство Не работеше еднаш, никогаш нема да успее. Или можеби дури и не знаат што точно сакаат.

Сега, да се задржиме на варијанта на пишување на буквата P, кога има елемент на јамка во косиот удар , во вакви случаи потребно е да се анализира дизајнот на јамката и горниот дел од буквата.

Јамката е тесна , што значи дека ние сме претпазлива личност која е склона да провери сè што пати.

Ако јамката е долга , тогаш лицето не е склоно да се откаже. Сите негови акции и емоции се предмет на строга контрола. Тој не дозволува да се опушти каде и со кого.

Јамката е долга , таа завршува до крајна линија, за жал, не треба да му верувате на сопственикот на таков ракопис на сериозни случаи, тоа е премногу нестабилно, фокусот на неговото внимание постојано се распрснува. Покрај тоа, логично размислување не е негова силна точка.

Широкиот и долг циклус на писмото е карактеристичен за материјалист кој сака да ги задоволи сите негови потреби.

Јамката е премногу широк . Таквиот поединец е полн со емоции, додека целиот живот за него е театар, чиј главен актер, се разбира, е тој.

Ако јамката е кратка и слабо развиена, гледаме како реалист стои цврсто на нозете. И затоа, за нив диктатурата "краткост е сестра на талент" е чудна за повеќе од било кој друг. Овие вештини што ги поседуваат овие луѓе како универзални. Тие се концизни, секогаш и насекаде. Точно, исто така им овозможува да не ги посветат другите на своите планови.

Ако крајот на јамката е посочена, ова е карактеристично ракопис функција вистински лидер, решително и упорно се движи напред, иако тешко е да не се акумулира негатив на патот. Чувствата го задушуваат, без разлика дали лутина или незадоволство, и нема ништо изненадувачки ако таквото лице е на лидерски позиции, тогаш неговите подредени нема да бидат добри.

Циклусот како таков е отсутен , има само навестување во тоа, пред нас е човек, полека одење напред. Неговото минато постојано се потсетува на себе. Ако, да, ако само ... Тој постојано се одразува, не обрнувајќи внимание на денешницава, тој ќе размисли за него утре.

Во долниот дел на P пепките, кадрици, куки. Сопствениците на таквите писма имаат нешто да се сокријат, инаку зошто тие треба да бидат екстра внимателни во комуникацијата со другите. Од друга страна, тие се премногу горди и не се отвораат никого. Тие треба да гледаат во очите на другите. беспрекорно .

Помалку често, во горниот дел од косиот мозочен удар е формирана јамка , присуството на таков удар е знак на традиционално размислување, кое сепак е комбинирано со голема самосметаност.

Марина Кучер

Прашањето е родено, па што е улов?
Идеални луѓе немаат или имаат?
Прекрасна комбинација, нели?
Колку долго е процес на ова писмо или е тоа јамка?
Должина, ширина, каде се претвора?