Рецензія: Денис Майданів - «Я буду знати, що ти любиш мене ...» ***

«Моноліт». Реліз диску відбувся в червні.

При всій дикості цього проекту писати про нього куди приємніше, ніж про спішно вилизаних в телелабораторіях «фабрикантів». Очевидно, подібні почуття відчувають і слухачі, що забезпечили диску Дениса Майданова місце в першій десятці чартів продажів. Як сказали в «Покровських воротах» подружжя Орловича про захопленого штихелями Саву Гнатовича, «є в ньому щось справжнє». Майданів - автор-виконавець з лисим черепом і брутальної зовнішністю, суміш молодого Челентано зі старим Розенбаумом, при цьому, судячи з пісень, людина з ніжною душею і відсутністю творчих комплексів. Чоловік надрив забезпечує щасливе існування цілого жанру російського шансону, мелодійний талант до сих пір цінується в поп-музиці. У поєднанні з дефіцитної на естраді природністю необтесаного самородка з суми цих доданків вийшло справжнє явище під назвою Денис Майданів. Складно не зачарувати і авторської нахабством артиста, готового написати всю світову музику з нуля. Численні трудносочетаемие впливу Майданів авторизує зі спритністю, яку впору визначити як його власний стиль. Шансон, попса, русрок, група «Ненсі», текстуальна простодушно - ось з чого ж, з чого ж зроблені пісні Дениса. Той сегмент російського народу, який ментально можна віднести до категорії слухачів «Авторадіо», на будь-який з цих інгредієнтів ведеться, як кролик на гіпноз удава.

Головний на сьогоднішній день хіт Майданова «Вічна любов», з якого взята потрапила в заголовок платівки рядок, являє манеру автора в концентрованому вигляді. Важко залишитися байдужим до голосу а-ля В'ячеслав Бутусов, аранжувальної пафосу а-ля групи «Ненсі», причепливість простої мелодії і віршам, своєю щирістю нагадують творчість ансамблю «Блакитні берети» і іже з ним. А на підході в чартах і друга пісня диска - «Помаранчеве сонце». Надриву тут поменше, зате мотив знову запам'ятовується, а текст і настрій ідеально підходять до дворових посиденьок з гітарою в пісочниці - коли стемніє, і діти вже підуть спати. В «Я повертаюся додому» знову ввижається якась хвороблива обпаленої гарячими точками, хоча текст зовсім не про це. А ось пісня з сопливо- безглуздим назвою «Небо №7» сподобається дівчаткам - її, їй-богу, могли б з успіхом виконувати які-небудь «Иванушки». «Перехідний вік» чудовий контрастом між щасливими шкільно-дворовими проблемами, порушеними в тексті, і зовнішністю чолов'яга, цей текст виконуючого. Ну а далі прослуховування альбому перетворюється в атракціон впізнавання першоджерел. Квазібутусовскіе «48 годин» змінюються «Кімнатою на краю землі», що нагадує великий хіт Тетяни Буланової «Ніч» ( «Ще одна залишилася ніч у нас з тобою»). У «антишок» в композиторської манері Денис Майданова проявляється щось «секторгазовское», «Час - наркотик» прикрасило б репертуар «Рук вгору» (за умови твори тексту дурнішого), а триває все аранжувальної запозиченнями з шевчуковской «Що нам вітер» в «Якщо ти не зі мною »і піснею« Вище неба », виконаної з петкуновскімі інтонаціями. У фінальній пісні «Обережно ... любов» простодушна щирість «Блакитних беретів», з якої починався диск, закільцьовується. На відміну від Сергія Трофімова, чий шлях, можливо, повторює Денис Майданів, останній обходиться без поетичних мудрувань. Його тексти завжди конкретно-брутальні, а якщо і трапляються в них яскраві образи, так автор явно над ним не сидів - а саме прийшло разом з усіма запозиченнями, які після перемішування надають цьому продукту несподівану оригінальність.

Олексій Мажа, InterMedia

Джерело: РОЛ

Повернутися назад "