4. За кадром серіалу
  5. кіноляпи

Режисери: Мирослав Маліч (1 сезон), Олександр Павловський (2-5 сезони), Олександр Зеленков (3 сезон)
Сценарист: Маргарита Смирнова
Росія. Виробництво: "Ес Еф Продакшн" (1-3 сезони), кінокомпанія SF Produstion (4-5 сезони). 2010-2014 рр.

Серіал "Земський лікар" - серіал про страхи, горе, любов і надію.

Щастя дуже крихка річ і розбити його легко Щастя дуже крихка річ і розбити його легко ... Випадкова аварія, загибель чоловіка поставила з ніг на голову розмірене буття героїні картини "Земський лікар". Медичні серіали часто позбавляють радості життя і роблять хворими, але тільки не "Земський лікар"! Мелодрама серійного виробництва "Земський лікар" (8 березня 2012 телеканали "Росія 1" і "Росія-Планета" почали повторний показ спочатку 16 серій, а потім разом із продовженням - 24 серії по 43 хвилини кожна) - світлий і добрий фільм, нехай казковий трохи , про страхи, горе, любов і надію, тієї самої, якій в житті інколи так багатьом не вистачає! Він вигідно відрізнявся від інших доброї наївністю історій. Все достовірно, щиро, гаряче, життєво.

Кіно - один з видів мистецтва, коли однією доброти просто недостатньо для того, щоб зробити хорошу, запам'ятовується стрічку, а потрібні: цікавий, логічно вивірений сценарій, грамотна постановка, гарне виконання і, добре було б присутність "родзинки", і стилю. Що і сталося у випадку з серіалом "Земський лікар": професіонали режисер Мирослав Маліч, оператор Костянтин Міроманов зробили свою роботу спокійно, правда, без якихось шедевральні знахідок, але і без вульгарності і судомних хитань з крайності в крайність, а це, до жаль, практично завжди приводило до позитивного результату і високому рейтингу. На висоті опинилися не тільки актори - представники старої школи, а й маленька дівчинка, яка зачарувала всіх своєю грою.

сезони:
2010 Земський лікар. 16 серій. Прем'єра: 23 серпня 2010 року (РТР)
2011 Земський лікар. Продовження (Земський лікар-2). 16 серій. Прем'єра: 3 вересня 2012 (Росія 1)
2011-2012 р Земський лікар. Життя заново (Земський лікар-3). 16 серій. Прем'єра: 11 вересня 2012 (Росія 1)
2013 Земський лікар. Повернення (Земський лікар-4). 20 серій. Прем'єра: 14 жовтень 2013 (Росія-1)
2014 Земський лікар. Любов всупереч (Земський лікар-5). 20 серій. Прем'єра: 22 вересня 2014 (Росія-1)

Головні герої:   Ольга Самойлова (), лікар   Юрій Валуєв ()   Пацієнт лікарні (), бізнесмен   Михайло (), чоловік Ольги, успішний адвокат   Наталія Георгіївна (), мама Ольги   Вероніка (), подруга Наталії Георгіївни   Олексій Михайлович Суботін (), мер міста   Катя Самойлова (Луїза-Габріела Бровина), дочка Ольги   Галина Петрівна Стерлигова (Людмила Гаврилова), головлікар районної лікарні   Римма Іванівна Смирнова (Людмила Полякова), лікар на пенсії   Марина Леонідівна Караулова (), хірург в районній лікарні   Лариса (), медсестра   Рая (), медсестра   В'ячеслав Геннадійович Коробнев (), чоловік Вероніки, колишній артист театру (2-5 сезони)   Нінон (), далека родичка Михайла (3-5 сезони)   Тома (), тітка Міли з Одеси (4-5 сезони)   Валентин Сергійович (), сусід Ольги (4 сезон) Головні герої:
Ольга Самойлова (), лікар
Юрій Валуєв ()
Пацієнт лікарні (), бізнесмен
Михайло (), чоловік Ольги, успішний адвокат
Наталія Георгіївна (), мама Ольги
Вероніка (), подруга Наталії Георгіївни
Олексій Михайлович Суботін (), мер міста
Катя Самойлова (Луїза-Габріела Бровина), дочка Ольги
Галина Петрівна Стерлигова (Людмила Гаврилова), головлікар районної лікарні
Римма Іванівна Смирнова (Людмила Полякова), лікар на пенсії
Марина Леонідівна Караулова (), хірург в районній лікарні
Лариса (), медсестра
Рая (), медсестра
В'ячеслав Геннадійович Коробнев (), чоловік Вероніки, колишній артист театру (2-5 сезони)
Нінон (), далека родичка Михайла (3-5 сезони)
Тома (), тітка Міли з Одеси (4-5 сезони)
Валентин Сергійович (), сусід Ольги (4 сезон)

Про героїв

Серіал Земський лікар мав дуже яскравим і динамічним сюжетом, і прекрасною грою акторів Серіал "Земський лікар" мав дуже яскравим і динамічним сюжетом, і прекрасною грою акторів. Чудові в цьому фільмі і діти, вони так щиро співчували батькам і допомагали їм! Акторський склад серіалу "Земський лікар" дав фору більшості вітчизняних фільмів з "великого кіно": Ольга Будіна, Олександр Лазарєв-молодший, Ірина Купченко, Тетяна Васильєва, Дмитро Пєвцов і багато інших відомих і до пори невідомі актори.

Головну героїню, Ольгу Самойлову, лікаря, блискуче зіграла талановита актриса Ольга Будіна. Ольга Олександрівна Будіна народилася 22 лютого 1975 в місті Одинцово Московської області. У Ольги Будіної різнобічні погляди на творчість, вона закінчила Школу юних філологів при МГУ, займалася в гуманітарному ліцеї, отримала кваліфікацію "Екскурсовод 3 категорії", грала на акордеоні, фортепіано, була солісткою хору і оркестру. У 1997 році талановита дівчина закінчила Театральне училище ім. , Курс Євгенія Симонова. Написала книгу, яку назвала "Говорящая беременность".

Роль підполковника Юрія Валуєва дісталася акторові Олександру Лазареву молодшому Роль підполковника Юрія Валуєва дісталася акторові Олександру Лазареву молодшому. Олександр Олександрович Лазарєв Народився 27 квітня 1967 року в Москві, в сім'ї акторів і. У 1990 році молодший Лазарєв закінчив Школу-студію імені В.І. Немировича-Данченка при МХАТ імені А.П.Чехова, курс і був прийнятий в трупу театру Ленком, де швидко став одним з провідних молодих акторів. У 2007 році Лазареву молодшому присвоїли почесне звання "Народний артист Росії".

Пацієнт лікарні, коханий Ольги - актор Андрій Чернишов народився 3 лютого 1973 року в Києві, в сім'ї педагогів. Після закінчення Читинської загальноосвітньої школи Андрій поїхав до Москви вступати в театральне училище. Але перша спроба виявилася невдалою, і Андрій Чернишов повернувся до Києва, де жила його сім'я. Чернишов рік пропрацював в Київському театрі російської драми підсобним робітником. На наступний рік Андрій Чернишов з другої спроби вступив в ВТУ імені М.С. Щепкіна, на курс Р.Г. Солнцевої і в 1994 році, після закінчення училища, був прийнятий у Московський театр Ленком, де пропрацював до 2006 року. Актор брав активну участь в проектах Першого каналу: "Форт Боярд", "Король Рингу", "Дві зірки", "Великі гонки", "Лід і Пломінь", "Перший в космосі", знімався в рекламних роликах.

Катя Самойлова, дочка Ольги - юна, талановита і натуральна актриса Луїза-Габріела Бровина Катя Самойлова, дочка Ольги - юна, талановита і натуральна актриса Луїза-Габріела Бровина. Луїза-Габріела народилася 8 березня 2003 року. Незважаючи на юний вік актриси у неї вже є послужний акторський список. Вона зіграла в таких фільмах як: "Катя", "Холодне серце", "", "Земський лікар", "Зими не буде", "Топтуни".

Незважаючи на те, що актор Дмитро Пєвцов з'явився лише в одній серії, його робота запам'яталася: йому дуже навіть до лиця йшов образ ідеального домашнього чоловіка, адвоката, чоловіка Ольги - Михайла, а не героя-коханця, тим більше, що самому акторові такі ролі , як виявилося, ближче. Пєвцов Дмитро Анатолійович народився 8 липня 1963 року в Москві, в сім'ї заслуженого тренера з п'ятиборства і спортивного лікаря. У 1985 році Дмитро Пєвцов закінчив акторський факультет РАТІ (ГИТИС), курс І.І. Судакової і Л.Н. Князєвої. Дмитро Пєвцов брав участь в спектаклях театру "А" Алли Демидової та театру Ленком. У 2004 році актор записав сольний альбом під назвою "Місячна дорога". У 1995 році Дмитро Пєвцов удостоєний почесного звання "Заслужений артист РФ", в 2001 році - "Народний артист РФ". Був двічі одружений, перша громадянська дружина Пєвцова - Лариса Блажко, у них є син Данила, друга офіційна дружина - актриса, в серпні 2007 року у них народився син Єлисей.

Олексій Михайлович Суботін, мер міста - актор Сергій Чонішвілі народився 3 серпня 1965 року в Тулі Олексій Михайлович Суботін, мер міста - актор Сергій Чонішвілі народився 3 серпня 1965 року в Тулі. У 1986 році, після закінчення Театрального училища ім. Бориса Щукіна, був прийнятий в трупу театру "Ленком". У 2000 році відбувся дебют актора, як письменника, у світ вийшов збірник під назвою "Незначні зміни", а вже на наступний рік вийшла його друга книга "Людина-поїзд". Сергій Чонішвілі - самий привабливий і затребуваний закадровий голос сучасного російського телебачення. У 1999 році йому присвоїли звання "Заслужений артист РФ".

Прекрасні актриси Купченко і Васильєва зіграли двох нерозлучних подружок - вчительку і бібліотекаря, провінційних дам Наталію Георгіївну і Вероніку, які одного разу випадково потрапивши в столичний магазин ледь не померли від московських цін - їм запропонували плаття аж за 35 тисяч. Наталія Георгіївна, чудо-мама і диво-бабуся - вона ж актриса Ірина Купченко народилася 1 березня 1948 року в Відні. У 1965-1966 роки навчалася на факультеті іноземних мов Київського університету, в 1970 році закінчила Театральне училище ім. Б. Щукіна. Ірина Купченко - актриса академічного театру ім. Євгенія Вахтангова. З 1989 року - "Народна артистка РРФСР". Чоловік Ірини Купченко - актор.

Вероніка, подруга Наталії Георгіївни - актриса Тетяна Васильєва народилася 28 лютого 1947 року в Ленінграді. Випускниця 1969 року Школи-студії МХАТ, майстерня В. Маркової, В.Богомолова, Е.Морез. По 1983 рік служила в Московському театрі Сатири. Дебютувала на театральній сцені в ролі клоуна Бука в спектаклі "Пеппі Довга панчоха" за казкою Астрід Ліндгрен. З 1983 року по 1992 рік працювала в театрі імені Маяковського. У 1990 році брала участь в першій російській антрепризі режисера Леоніда Трушкина в ролі Раневської у виставі "Вишневий сад", брала участь в постановці "Орест", де на запрошення знаменитого німецького майстра Пітера Штайна виконала роль Клітемнестри. У 1996-1999 роках і з 2007 року - актриса Театру "Школа сучасної п'єси". У 1990 році Тетяні Васильєвої присвоїли звання "Народна артистка Росії".

Сюжет серіалу "Земський лікар"

Серіал Земський лікар - добрий, красивий фільм про геніального лікаря, на рахунку якої велика кількість складних операцій Серіал "Земський лікар" - добрий, красивий фільм про геніального лікаря, на рахунку якої велика кількість складних операцій. У Ольги Самойлової пропав її унікальний дар після того як її гаряче улюблений чоловік загинув в результаті нещасного випадку. Ольга вже не могла проводити найскладніші операції і вона вирішила виїхати з міста, де все нагадувало про загиблого чоловіка. Так вона опинилася далеко від столиці, в провінційному містечку, де влаштувалася на роботу простим терапевтом. Вона повністю поринула в нове життя і стала вирішальним елементом в долях багатьох жителів міста, починаючи з незначних персон і закінчуючи самим мером міста.

Серіал "Земський лікар", що вийшов на екрани в кінці серпня 2010 року посів перше місце в рейтингу вітчизняних серіалів, адже його дивилися 25 відсотків глядацької аудиторії, що надихнуло творців на продовження серіалу "Земський лікар - 2": історія про життя і роботі земського хірурга . Головною ж інтригою другої частини фільму стало те, що в лікарні з'явився новий пацієнт, його зіграв Андрій Чернишов, до нього Ольга Самойлова відчула щось більше, ніж проста симпатія. Героїня отримала не тільки суспільне визнання, а й знайшла особисте щастя.

За кадром серіалу

Зйомки серіалу Земський лікар проходили в місті Углич Зйомки серіалу "Земський лікар" проходили в місті Углич. Члени групи жили в готелях і знімали квартири, їздили на таксі і ходили по магазинах. Крім Углича, вагома частина зйомок "Земського доктора -2" пройшла і в Москві, але не дивлячись на це, Углич все ж залишався серцем картини, місцем, де на тлі колоритних місцевих пейзажів розгорталися чергові пригоди головної героїні серіалу Ольги Самойлової.

У серіалі "Земський лікар -2" був задіяний той же акторський склад, принаймні - основна його частина: Ольга Будіна, Олексій Лазарєв-молодший, Ірина Купченко, Тетяна Васильєва та багато інших раніше полюбилися глядачеві актори. На відміну від першої частини "Земського доктора", режисером якої був Мирослав Маліч, продовжив роботу колеги по цеху інший кінорежисер - Олександр Павловський, який є метром вітчизняного кінематографа. Його картини: "Щасливий Кукушкін", "Ар-хі-меди!", "Подарунок долі", "Зелений фургон", "Трест, який лопнув", "На вістрі меча", "І чорт з нами!", "Дитина до листопада "," Зефір в шоколаді "," Атлантида ", стали лідерами вітчизняного кінопрокату, їх подивилися мільйони глядачів.

Коли у знаменитої актриси Ольги Будіної видався перерву між зйомками серіалу "Земський лікар", вона побувала в дитячих будинках Углича. Вона прибула до хлопців в гості не з порожніми руками, а з гостинцями, плюшевими ведмедиками, зубною пастою, і найголовніше з ніжністю і турботою. У актриси знайшлися теплі слова для хлопців, кожному з них вона підписала листівки.

кіноляпи

Автори серіалу "Земський лікар" спробували розкрити характери людей в кожній ситуації. У картині уважними глядачами було помічено дуже багато медичних ляпів і нестиковок.

Складна операція з трепанації черепа не могла проводитися в звичайній міській лікарні. А хвора після операції виглядала так, як ніби провела відпочинок на березі моря.

Герой Лазарева, підполковник, влаштовуючись на роботу водієм в квітковий магазин, надав господареві військовий квиток червоного кольору, але в офіцера не може бути квиток червоного кольору, він повинен бути темно-зеленого кольору.